Priešgaisrinės gelbėjimo stoties projektinis pasiūlymas

Pastatą projektuojant buvo laikomasi "Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos" 2006 m. nustatytų konkurso sąlygų. Projektuojant šį objektą vienas iš pagrindinių tikslų buvo pasiekti, kad pastato architektūra plastiškai įsilietų į jau esančios aplinkos kontekstą, sukurtų bendrą tūrinę kompoziciją, išlaikytų ir išspręstų esamų pastatų ryšį su egzistuojančiomis gatvėmis ir viaduku, upe bei jos šlaitais. Objekto teritorija, gerai matoma įvairiais rakursais iš Žirmunų mikrorajono, iškėlė salygą ir įpareigojo suprojektuoti pastatą taip, kad jis būtų kaip akcentas aplinkinių pastatų ir kraštovaizdžio kontekste. Akcentui sukurti, pastato fasaduose naudojamas gamtos motyvas -paukščio lizdas. Fasadai ažūriniai, "pakabinti", atlieka antrų fasadų funkciją. Atsižvelgiant į aplinkos aukštingumą pastatas suprojektuotas penkių aukštų, kuriuose išdėstytos visos reikalingos patalpos budinčiai komandai, administracijai ir bendram pagalbos centrui.