Dūmai iš krosnelės eina ne į kaminą, o į kambarį

Klausimas:
Bute įsirengėme krosnelę (buržuiką) DOVRE. Gan dažnai (ypač, kai už lango pliusinė temperatūra) dūmai iš krosnelės eina ne į kaminą, o į kambarį. Jie verčiasi ne tik pro oro paėmimo angas, bet ir per nesandarias krosnelės siūles. Kartais taip atsitinka vos užkūrus krosnelę, kartais ir pačioje kūrenimo pabaigoje, kai, atrodo, kaminas pakankamai įkaitęs ir traukimas turėtų būti puikus. Kaminas virš stogo apie 1,5m, apmūrytas. Prašome patarti, o gal ir pagelbėti, nes toks šildymo būdas mums būtų labai priimtinas.
Komentarai:
Jūsų įvardinti faktoriai atsiranda dėl visos eilės priežasčių. Pirmoji esminė, ar nėra užsinešęs suodžiais dūmtraukis? Ar tvarkingas ir sandarus dūmtraukis? Pratęsiant, galimai rangovo yra neatsižvelgta į jungiamos krosnelės techninio paso reikalavimus pradedant ją eksploatuoti ir/ar jungiant ją prie dūmtraukio. Tai susiję gali būti su jo neteisingai parinktu tūriu ir dėl to jisai sukuria per menką ištraukiamąja jėgą, kas iš esmės ir įtakoja jo veiksmingumą šalinant degimo produktus. Taip pat turi įtakos dūmtakio segmentai ir dūmtraukio bendrasis aukštis, jo tipas ir konstrukcija, sandarumas, galimai kiti aukštesni gretimai esantys objektai ir t.t. Kaip paminėjote esą didelis dūmingumas, čia priežastis gali būti kuras. Padidėjusi dūmų masė atsiranda dėl netinkamo naudoti kuro rūšies arba perteklinės jo drėgmės kai krosnelėje tiesiog nevyksta pageidaujamas procesas. Dėl pačios DOVRE krosnelės sandarumo, kaip paminėjote, kad skverbiasi dūmai pro jos "...ne sandarias siūles...", tuomet reikia kreiptis į gamintojo atstovą dėl tokių trūkumų pašalinimo jeigu krosnelė nauja, o jeigu tai atsirado eksploatacijos metu pasibaigus garantiniam laikotarpiui būtinai dėl remonto. Šioje situacijoje nerekomenduojame taip eksploatuoti prietaiso-krosnelės, nes tai kelia pavojų sveikatai ir gyvybei. Nedelsiant kreipkitės į arčiausiai gyvenamosios vietos esančius kvalifikuotus specialistus dėl trūkumų pašalinimo arba naujų sprendimų įdiegimo. Jeigu tokių specialistų gretimai nesą, visus susijusius darbus gali atlikti mūsų įmonės UAB STIKSAS specialistai, kurių praktika įpusėjo antrą dešimtmetį. Kreipkitės kontaktų skiltyje nurodytais serviso adresais.
Eduardas, Stiksas, UAB
Jūsų problema yra bloga ventiliacija. Ši krosnelė, aš nežinau modelio, bet tikriausiai ji neturi tiesioginio oro padavimo į degimo kamerą. Dėl to po neilgo kūrenimo kambaryje pradeda trukti oro, susidaro vakuumas, ir pro visus įmanomus mikroskopinius plyšius, iš lauko pro kaminą, ar šalia esančias ventiliacijos angas, ar mikroskopinius langu nesandarumus, esant žemam slėgiui jūs jaučiate dūmų kvapą.
Rekomendacija: Jei yra ventiliacijos kanalas tame kambary -išvalyti kanalą, jei nėra - kūrenti krosnelę atidarius langą ar duris
Algimantas Puodžiūnas, Židiniai
Bendras dūmtraukio kanalo ilgis turėtų būti nemažesnis kaip 3,5-4 m (jeigu mažiau - normalios traukos nebus). Rekomenduojamas dūmtraukio kanalo dydis (diametras, jeigu apvalus), nemažesnis kaip 150 mm. Kartais, jeigu labai sandarios patalpos, degimui pritrūksta deguonies, krosnelė gęsta ir pradeda dūminti, tuomet, būtinas “šviežio” oro pritekėjimas(lengva patikrinti - kai prietaisas pradeda dūminti, kelioms minutėms, praverkite langą ir jeigu problema dingsta, priežastis būtent tame.
Ekspertai.lt
 
Sritis:
Sritis: